Kretskonferens 2013: Omställning – vägen till ett hållbart samhälle

Välkommen till årets kretskonferens i Ljungskile den 4-5 oktober!

Klimatförändringar, ekosystem i obalans, utarmning av naturresurser och sociala orättvisor. Att dagens samhälle är ohållbart är de flesta överens om. Men hur kan vi göra istället?

Kom och lyssna på Björn Forsberg, som skrivit böckerna Omställningens tid – tillväxtens slut och jakten på en hållbar framtid (2012) och Tillväxtens sista dagar – miljökamp om världsbilder (2007).

Vad händer i vår egen region? Missa inte chansen att träffa  Elinor Askmar, en de drivande bakom Omställning Sverige, och höra henne berätta om Omställningsrörelsen i Västra Götaland.

För den som vill fortsätta att diskutera hur kretsar kan jobba med omställning kommer det att finnas en särskild workshop under eftermiddagen.

Vill du hellre diskutera hur vi kan öka mångfalden och demokratin i föreningen ännu mer, eller lära dig använda den nya hemsidan, så kommer det att finnas möjlighet för det också!

 

När och Var? Den 4-5 oktober på Ljungskile Folkhögskola. Vi startar kl 18.30 på fredagen, och konferensen avslutas kl 17.00 på lördag.

Var bor jag? Den som vill bor i dubbelrum på Ljungskile folkhögskola.

Vad kostar det? Bor du i Bohuslän, Skaraborg eller Norra Älvsborg och deltar som representant för din krets betalar du endast 150 kr för hela konferensen inklusive boende och mat. Övriga deltagare, samt deltagare från södra Älvsborg, betalar 550 kronor. Deltar du bara under lördagen är kostnaden 350 kronor. För mer information se hemsidan.

Anmäl dig här! Senast den 18 september vill vi ha din anmälan.

 

Vid frågor eller synpunkter, kontakta Maria Berglund på regionkansliet, tel: 0723-09 79 89.