Raklödder till fiskarna? Föredrag med Ellen Bruno

Sopor och plast hör inte hemma i havet. Har det väl hamnat där krävs det svåra och dyra åtgärder för att få bort det, om det ens går. Följ med på en resa från ditt badrumsskåp till oceanen. Med Ellen Bruno, sakkunnig inom marina ekosystem och fiske på Naturskyddsföreningen.

Var? Sjöfartsmuséet i Göteborg

När? Onsdagen den 7 maj klockan 18.30

Föredraget anordnas i samband med Sjöfartsmuséets utställning OUT TO SEA? om ett av vår tids största miljöproblem – marin nedskräpning. Varje år hamnar mer än 6 miljoner ton sopor i havet.  Bara längs Bohuskustens stränder sköljs det upp ca 8000 kubikmeter. Det innebär en kubik sopor per timme, dygnet runt, året runt.

Läs mer om utställningen här!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.