Höghastighetsbana hotar unik natur – Välkommen på Press- och informationsträff!

Den planerade Götalandsbanan hotar att förstöra ett för södra Sverige helt unikt naturområde med mycket höga naturvärden. Dragningen av höghastighetsbanan och planerad byggnation riskerar förstöra oersättliga miljöer med rödlistade och skyddade arter om Trafikverkets planer genomförs.

Välkommen på press- och informationsträff onsdag 23 /9 kl. 13.15 i Blå rummet, Mölnlycke kulturhus. Bakom inbjudan står Naturskyddsföreningen i Härryda, Göteborgs ornitologiska förening och nätverket Skydda skogen.

Mer information om mötet hittar du här.
Pressmeddelande

Läs mer om Yxsjöområdet:
Faktablad Yxsjöområdet Höghastighetsbana
Rapport Yxsjöskogarna

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.