Välkommen på en guidad tur genom natur – och produktionsskog!

OBS! TUREN ÄR INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLNINGAR

Upplev skillnaden mellan naturlig skog och planterad produktionsskog! Vi tar oss genom kalhyggen och olika skogstyper och förklarar vad som skiljer dem åt. Vi pratar också om skillnaderna i möjlighet för naturupplevelse, friluftsliv och besöksnäring.

Vår guide Ingvar Andersson är sedan många år aktiv inom Naturskyddsföreningen och Risvedengruppen, som jobbar med att skydda skog i Risvedenområdet. Han har tidigare arbetat som biolog och är mycket kunnig inom skogsfrågor.

Var? Brobacka naturreservat

När? Söndagen den 29 augusti kl. 10:30 – senast kl. 15:00

Turen är ca 5 km lång, delvis stiglös och delvis mycket kuperad.

Ta med egen mat/fika, vi pausar under vägen för att äta. Du behöver inte ha några speciella förkunskaper eller utrustning för att delta, men se till att ha kläder efter väder och något att sitta på (t.ex. uppfällbar pall, sittunderlag eller tidning i plastpåse).

Det går att ta sig till Brobacka med kollektivtrafiken, buss 560 avgår från Alingsås Terminalen kl. 09:57 och stannar vid Brobacka korsväg kl. 10:10. Direktbuss från Göteborg går inte på söndagar men man kan ta sig till Alingsås med tåget och sedan vidare med bussen därifrån.

Kommer du med bil finns en parkeringsplats i anslutning till Brobacka Naturreservat, skyltad vid väg 180.

Antalet deltagare är begränsat till max 30 st, först till kvarn. Föranmälan krävs, anmäl dig via denna länk.

Läs mer om Brobacka Naturreservat HÄR