Granbarkborren – skadedjur eller nyckelart?

Torsdag den 16 november kl. 19 – 20:30

Obs att anmälan behövs för att få länk till föreläsningen!

Sedan 2018 har granbarkborren dödat dubbelt så många granar som den dödat under de senaste 60 åren före 2018. Föreläsningen diskuterar orsaker och konsekvenser, både för skogsbruket och naturvården, av detta. Hur hanterar vi skadorna bäst på kort sikt? Hur bör vi sköta granskogen i framtiden så att den håller sig så motståndskraftig som möjligt?

Gunnar Isacsson är ekolog på Skogsstyrelsen och arbetar som expert på insekter och skogsskador. Mycket av arbetet har genom åren handlat om granbarkborren, som Gunnar håller på att skriva en bok om nu inför sin pensionering. Insekter, särskilt vedlevande skalbaggar har hängt med som intresse från tidig barndom, plus friluftsliv med familjen som exempelvis att åka långfärdsskridsko, krypa i grottor, vandra i fjällen och Alperna, samt att vara så ofta som möjligt i olika skogar och att sköta den egna skogsfastigheten.

Anmäl dig här för länk till webbinariet

Vi använder oss av Zoom och skickar dig länken samma dag som webbinariet dvs den 16 november